R.H./maglajinfo.com
vijesti maglaj 3218

Maglaj posjetio Yahya Kığılı, čovjek koji je digao Natronku na noge

25.04.2014. 17:23 0

Osnivač renomirane internacionalne Hayat Holding grupacije iz Turske u okviru koje je i naš Natron Hayat, gospodin Yahya Kığılı boravio je danas u službenoj posjeti našem gradu. Čovjek kome smo zahvalni za ponovno dizanje na noge našeg giganta, Maglajlijama se obratio danas u Kuršumliji džamiji, gdje je zajedno sa ostalim džematlijama klanjao džumu-namaz.

Za davnu 1937. godinu vežu se počeci renomirane internacionalne Hayat Holding grupacije, a njen sadašnji vlasnik jeste Yahya Kiğılı. Njegova grupacija, kojoj smo zahvalni za ponovno dizanje na noge našeg prijeratnog i sadašnjeg giganta od 1937. godine počela je sa osnivanjem tvornica sanitarnih, higijenskih, proizvoda za čišćenje kućanstva, proizvoda za njegu beba, žensku higijenu i papir. 

Yahya Kiğılı 15. aprila 2005. godine zajedno sa svojim saradnicima svečano je potpisao i ugovor o spajanju kompanija Natron d.d. Maglaj i seriozne kompanije Kastamonu Entegre, koja je članica internacionalno renomirane Hayat Holding grupacije iz Turske. 

U okviru današnje službene posjete zajedno sa visokom delegacijom gospodin Yahya zajedno sa mnogobrojnim Maglajlijama klanjao je džuma-namaz u restauriranoj Kuršumlija džamiji, također on je iskoristio tu priliku poselamiti sve prisutne, te im se kratko obratiti i uputiti nekoliko poruka u kojima je kazao da se Maglajlije i Maglajke mogu osloniti na podršku Turske u bilo kojem momentu.

Također gospodin Yahya kazao je između ostalog da će Natron Hayat u budućnosti povećavati svoju proizvodnju i otvarati nova radna mjesta.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.