Rezervni sastav

FOTO: Rezervni sastav

Maglaj u spotu ‘REZERVNOG SASTAVA’!

Bošnjak sam reci

Maglaj u spotu ‘REZERVNOG SASTAVA’!

17.09.2013. 01:38 0

U duhu demokratskog društva svako ima pravo na svoj stav i mišljenje, osim ako time vrijeđa nečije individualno ili kolektivno dostojanstvo. S obzirom da ovdje nema nijedne uvredljive poruke za bilo koga, kome se ne sviđa, neka ga slobodno, bez suvišnog politiziranja, preskoči! Naša je želja da svi građani BiH shvate da su ustvari Bošnjaci te da su to bili sve do sredine 19. st, ali do tada, okanimo se romantičnih iluzija, budimo realni i pokušajmo nešto učiniti u svom dvorištu. Stoga, “Bošnjak sam reci”! Svi imaju pravo na to ime i niko im to ne uskraćuje! Ako bolje poslušate tekst i razmislite, vidjećete kome je namijenjena, te da nikoga ne vrijeđa.

VIDEO

Danas je na youtube-u osvanuo interesantan spot benda ‘Rezervni sastav’ kojeg čini grupa mladih entuzijasta iz Žepča, a u kojem kao vokal pjeva i naša maglajka Jelena Pavlić. Spot je snimljen za pjesmu ‘Bošnjak sam reci’ čiji autor teksta je Bekim Bijedić, a muzika i aranžman su djelo Albina Smajlovića i Bekima Bijedića. Spot je interesantan zbog kadrova koji su snimani na maglajskoj tvrđavi.  Inače grupa ‘Rezervni sastav’ poznata je maglajlijama i maglajkama zbog brojnih svirki koje su odsvirali u ovom gradu, a istoimena grupa osnovana je 2002. godine i istu čine: Albin Smajlović – klavijature, Bekim Bijedić – gitara i Dado Muslić kao vokal. Čestitke naših administratora grupi na uspješno ostvarenom novom projektu koji je kroz nekoliko sati na youtubeu zabilježio preko 3000 učitavanja.

Prva verzija pjesme rađena je za lokalni nivo i sa utroškom od 0 KM, no obzirom da je Fondacija popis 2013. prepoznala kvalitet žepačkih muzičara, osigurana su sredstva da se pjesma snimi u profesionalnom studiju CSI u Sarajevu, u vlasništvu poznate grube Macbeth. Tekst je korigovan, te je tako napravljena verzija koja se odnosi na sve Bošnjake diljem svijeta.

‘Rezervni sastav’ također je komentarisao ovaj spot riječima: “U duhu demokratskog društva svako ima pravo na svoj stav i mišljenje, osim ako time vrijeđa nečije individualno ili kolektivno dostojanstvo. S obzirom da ovdje nema nijedne uvredljive poruke za bilo koga, kome se ne sviđa, neka ga slobodno, bez suvišnog politiziranja, preskoči! Naša je želja da svi građani BiH shvate da su ustvari Bošnjaci te da su to bili sve do sredine 19. st, ali do tada, okanimo se romantičnih iluzija, budimo realni i pokušajmo nešto učiniti u svom dvorištu. Stoga, “Bošnjak sam reci”! Svi imaju pravo na to ime i niko im to ne uskraćuje! Ako bolje poslušate tekst i razmislite, vidjećete kome je namijenjena, te da nikoga ne vrijeđa.”

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.