Maglaj ugostio ambasadora Japana

8.05.2014. 14:47 0

Jučer je na poziv Općinskog Načelnika Mehmeda Mustabašića, Nj. E. Ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki posjetio Općinu Maglaj.

Nakon zvaničnog prijema, Općinski Načelnik sa saradnicima je održao sastanak sa Nj. E. Ambasadorom Yamazakijem i predstavio Općinu Maglaj te aktuelnu situaciju, poteškoće i planove za budući period.

 

Bila je to prilika i za razgovore o različitim mogućnostima i oblicima saradnje u oblasti ekonomije, obrazovanja, kulture i dr.te najavljen i skori posjet atašea za ekonomski razvoj i projekte.

 

Nakon radnog sastanka Nj.E. ambasador Yamazaki je održao predavanje za učenike maglajskih srednjuh škola, na kome je Ambasador Yamazaki govorio o Japanu kroz istoriju, tradiciji i običajima Japana te sadašnjoj situaciji u prijateljskom Japanu. Tom priliko učenici osnovne škole "Novi Šeher" su Ambasadoru uručili prigodne poklone za uspomenu na boravak u Maglaju.

 

Ostatak boravka Ambasador Yamazaki je iskoristio za obilazak dijela znamenitosti grada te posjetio restauriranu džamiju Kuršumliju i staru gradsku tvrđavu.

 

U srdačnoj atmosferi Ambasador se zahvalio na ukazanom gostoprimstvu.

 

Općinski Načelnik se takođe zahvalio Ambasadoru Yamazakiju i poželio da ovo ne bude njegov posljednji boravak u našem gradu.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.