Ramazanska atmosfera ispred starogradske ljepotice

Maglajinfo.com na iftaru ispred Kuršumlije džamije

8.07.2014. 01:51 0

Osim ispred Nove Gradske Džamije u subotu navečer na sofama Kalavun Jusuf-pašine Kuršumlije džamije organizovan je zajednički iftar kome je prisustvovao određeni broj džematlija ovog džemata.

Ramazanska atmosfera tokom dana može se osjetiti u staroj maglajskoj jezgri, a subotnju ramazansku večer džematlije Kuršumlije džamije iskoristile su za iftar na sofama ove starogradske ljepotice. 

 

Mukabeli i dnevnim namazima u Kuršumliji džamiji prisustvuje nemali broj građana, a Trg Alije Izetbegovića tokom dana je pust. Kada je već vrijeme pred iftar na čaršiji se formira red ispred pekare kako bi Maglajlije kupile ramazanske somune što ramazanu u Maglaju daje poseban čar. 

 

U dvorištu Kuršumlije džamije subotnje ramazanske večeri sa ezanom za akšam-namaz određeni broj džematlija na sofama je završio svoj post.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.