maglajinfo.com
vijesti maglaj 2267

Maglajka Adna Međić napisala drugo najljepše pismo u BiH u 2017. godini

4.05.2017. 13:52 0

Stručni žiri proglasio je pismo Joze Naletilića, učenika Druge osnovne škole iz Širokog Brijega, za najljepše pismo u 2017. u Bosni i Hercegovini na takmičenju u pisanju pisama za mlade ljude, koje zajednički organiziraju JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo i Hrvatska pošta d.o.o. Mostar.

Drugo mjesto osvojila je Adna Međić, učenica Prve osnovne škole iz Maglaja, dok je treće mjesto pripalo Luciji Kordić, učenici OŠ Fra Didak Buntić iz Čitluka.

Pobjedničko pismo predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 46. međunarodnom takmičenju u pisanju pisama za mlade ljude, koje će biti održano u organizaciji Svjetskog poštanskog saveza.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je: "Zamisli da si savjetnik generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija. S kojim svjetskim problemom bi mu pomogao da se suoči i kako bi mu savjetovao riješiti ga?".

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM), tablet računarima i prigodnim poklonima BH Pošte i HP Mostar.

Njihovim nastavnicima maternjeg jezika (Stanka Zovko, Edina Ibraković i Silvana Prusina) pripast će nagrade od po 100 KM i pokloni BH Pošte i HP Mostar, saopćeno je iz JP BH Pošta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.