Neira Bradarić
vijesti maglaj 2803
RTV Maglaj

Maglajka Mina Fetić hitno treba vašu pomoć!

Maglajka Mina Fetić hitno treba vašu pomoć!

14.01.2014. 17:34 0

Šeszdesetjednogodišnja Mina Fetić koja sa svojim suprugom Bahrudinom stanuje u Misurićima teški je srčani bolesnik, i za operaciju srca u tuzlanskom centru hitno joj je potrebno 23.000 KM, prenosi danas Neira Bradarić, novinarka RTV Maglaj.

VIDEO

Situacija je izuzetno teška i zanimljivo je kako ovaj bračni par prebiva sa mjesečnim primanjima u iznosu od 37 maraka. 

 

“Živimo od moje invalidnine od 37 maraka, a pet puta sam ranjavan. Imao sam invalidnost 60%, a sada su mi skinuli na 20%. Zovne me neko i da nešto uradim, usječem ili ispilim drva. Penzije nemam, jer nemam uslove. Da ja imam penziju, digao bih kredit, samo da spasim moju Minu. Obrađujem zemlju da imam krompira, luka, sijem pšenicu. Borim se, samo da ne prosjačim”, izjavio je Minin suprug, Bahrudin.

 

Za Minu je svaki dan dragocjen, vrijeme otkucava a zavdo za zdravstveno osiguranje našeg kantona dalo je Mini 3.000 KM, uz obećanje još 4.000, ostatak Mina i Bahrudin moraju samo skupiti.

 

“Najteže mi pada sikirancija, tada padam u komu. Sve izbjegavam da se sekiram jer eto odmah hitne. Dok sam mogla, radila sam zajedno s njim. Kopala sam kanale, kosila tuđe njive, svašta smo radili samo da preživimo, ali više ne mogu. Doktor mi je rekao da što prije skupimo pare, jer mi inače života nema“, izjavila je Mina kroz suze.

 

Mini je teško, baš kao i Bahrudinu koji kaže da mu nije bilo nimalo lahko odlučiti se da zatraži pomoć humanih ljudi kojih danas ima.

 

“Ako ne uspijem spreman sam uzeti njenu dokumentaciju i odobrenje za kretanje, pa po cijeloj Bosni i Hercegovini, od vrata do vrata skupljati pomoć, nema mi druge, ja svoju Minu moram spasiti”, zaključio je Bahrudin.  

 

Svi Vi koji ste humani, koji se ne želite naći u Mininoj situaciji, svi vi koji možete, imate i želite pomoći Minu i Bahrudina možete svoj prilog uplatiti na otvoreni račun kod IK Banke.

IK BANKA 134 – 010 – 0000000120
BROJ RAČUNA: 06 – 001 – 0004794.0
 

BUDIMO HUMANI, SPASIMO MINU FETIĆ!

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.