maglajinfo.com
vijesti maglaj 4114

Pobjednik 45. Međunarodnog natjecanja

Maglajlija Amor Smajlagić napisao najljepše pismo mladih u BiH za 2016. godinu

27.04.2016. 19:49 0

Završen je izbor za najljepše pismo na 45. Međunarodnom natjecanju u pisanju pisama za mlade 2016. koje u BiH zajednički organiziraju Hrvatska pošta Mostar i BH Pošta.

Najbolji rad u BiH na temu: „Napiši pismo sebi kao 45-godišnjaku“ napisao je Amor Smajlagić, učenik petog razreda Prve osnovne škole iz Maglaja čija je učiteljica Edina Međić.

Njegov rad ocijenjen je najboljim između 490 pisama pristiglih na adrese dva bh. poštanska operatora i predstavljat će BiH na svjetskom takmičenju koje organizira Svjetska poštanska unija.

Drugo mjesto osvojila je Franka Azinović, učenica O.Š. Petra Bakule iz Mostara. Treće mjesto pripalo je Jani Zovko, učenici O.Š. Silvija S. Kranjčevića iz Mostara.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM) i tablet računalima. Njihovim učiteljicama i nastavnicama maternjeg jezika (Edina Međić, Nives Panić i Jasna Šaravanja) pripast će novčane nagrade u iznosu od po 100 KM.

Svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada održat će se početkom oktobra 2016. godine u Mostaru, u organizaciji Hrvatske pošte Mostar. Tačan termin bit će određen naknadno.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.