maglajinfo.com
vijesti maglaj 3729

Prvo mjesto pripalo maglajskom gimnazijalcu

Maglajlija Denis Suljaković najbolji na regionalnom takmičenju ''Spelling Bee 2017'' u Doboju

18.04.2017. 16:18 0

U Američkom Kutku Doboj, u organizaciji ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, održano je regionalno takmičenje ''Spelling Bee 2017'', na kojem je učešće uzelo 24 takmičara iz 9 gradova i 12 srednjih škola, saopćeno je danas iz Američkog kutka Doboj.

Učešće na takmičenju uzeli su učenici iz Dervente, Broda, Doboj Istoka, Maglaja, Gračanice, Žabljak/Usora, Teslića, Odžaka i Doboja.

- Pod budnim okom sudije Elizabeth Blumenthal iz ambasade SAD u Sarajevu, ali i svojih profesora, najbolji među najboljima su bili: 1. Denis Suljaković - Gimnazija "Edhem Mulabdić" Maglaj, 2. Aleksandar Krajišnik - SŠC "Nikola Tesla" Brod, 3. Lejla Mašić - JU Gimnazija "Dr. Mustafa Kamarić" Gračanica - saopćeno je iz Američkog kutka Doboj. 

Gimnaziju ''Edhem Mulabdić'' na ovom takmičenju predstavljao je i Kenan Hasanić koji je zauzeo 5. mjesto. 

Iz JU Gimnazija ''Edhem Mulabdić'' učenicima i njihovoj mentorici prof. Adisi Begić uputili su čestitke na ostvarenom rezultatu. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.