maglajinfo.com
vijesti maglaj 1734

Zmajevi, Maglaj je uz Vas

Maglajlije bodrile Zmajeve sa tribina Ernst Happel stadiona u Beču

1.04.2015. 07:45 0

Kako smo pisali tokom jučerašnjeg dana, u Beču je među mnogobrojnim navijačima bh. reprezentacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i drugih država Evrope bila i jedna grupa navijača iz Maglaja.

Navijači bh. reprezentacije iz Maglaja, zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu, mnogo puta su pokazivali koliko vole i kako bodre svoje reprezentativne momke, a 31. marta nekoliko momaka iz našeg grada među kojima su bili Ernad, Anel, Aldin, Selver... odlučili su otići korak dalje i u Beču bodriti Zmajeve u prijateljskom meču protiv Austrije koji je završen rezultatom 1:1.

 

"Više od deset sati vozio sam se kako bi ovdje bodrio naše Zmajeve, u prijateljskom meču protiv Austrije. Došao sam sa prijateljima, rezultat je mogao biti bolji, ali zadovoljan sam. Nisam sam se pokajao što sam došao ovdje, osjećaj je neopisiv, kada 20.000 ljudi u jedan glas pjeva pjesmu o državi koju voliš", kazao je naš sagovornik. 

 

Među mnogobrojnim zastavama i transparentima na tribini stadiona u Beču tokom meča između Austrije i Bosne i Hercegovine mogla se vidjeti i postavljena zastava Bosne i Hercegovine sa imenom našeg grada na njoj, koja je podsjetila na primjer našeg sugrađanina Ede Mehinovića koji je na Marakani tokom SP-a u Brazilu, na tribini okačio transparent na kome je pisalo "Maglaj, bit ćeš ti onaj stari!". 

 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.