maglajinfo.com
vijesti maglaj 7020

Rezultati humanitarne akcije impozantni

Maglajlije donirale 17 tona brašna, 2.500 litara ulja i velike količine pelena za narod Sirije

19.04.2017. 15:08 0

Jučer je okončana četverodnevna akcija prikupljanja humanitarne pomoći za narod Sirije koju su na svom području sproveli medžlisi Muftijstva zeničkog u saradnji sa MFS Emmaus iz Doboj-Istoka, saopćeno je danas iz maglajskog medžlisa.

Kako se navodi u saopćenju rezultati akcije prikupljanja humanitarne pomoći na području Medžlisa Maglaj su impozantni.

- Maglajlije su, još jedanput, pokazale svoju humanost i solidarnost. Tokom četiri dana prikupljeno je cca 17 tona brašna, 2.500 litara ulja, velike količina pelena, kao i 2.780 KM. Svojom solidarnošću sa onima koji su sada u nevolji, u ovom slučaju sa narodom Sirije Maglajlije su pokazale da ne zaboravljaju ono što su i drugi za njih činili u teškom ratnom periodu, a naročito u periodu nakon katastrofalne poplave u maju 2014. godine - saopćeno je putem zvanične facebook stranice Medžlisa islamske zajednice Maglaj. 

Medžlis Maglaj se iskreno zahvaljuje svim građanima, volonterima i učenicima svih maglajskih osnovnih i srednjih škola, imamima, džematskim odborima, kao i svima onima koji su dali bilo kakav doprinos da ova akcija bude okarakterizirana kao veoma uspješna.

- Sakupljena humanitarna pomoć je jučer iz Maglaja upućena u centralno skladište u Doboj Istoku, odakle će u mjesecu maju biti dostavljena napaćenom narodu Sirije - navodi se u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.