N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 9764

Svi smo mi Natron-Hayat

Maglajlije odale počast smrtno stradalom radniku i iskazale podršku kompaniji Natron-Hayat

27.07.2016. 20:43 0

Večeras je u Maglaju na platou ispred DK ''Edhem Mulabdić'' Street Art performansom lokalnih entuzijasta odana počast smrtno stradalom radniku i iskazana podrška kompaniji Natron-Hayat d.o.o. u kojoj se jučer dogodila eksplozija lužnog kotla.

Na platou ispred Doma kulture večeras se okupio veliki broj Maglajlija koji su svojim prisustvom odali počast Esadu Salkiću koji je u jučerašnjoj eksploziji lužnog kotla u kompaniji Natron-Hayat izgubio život dok je 6 radnika povrijeđeno, te iskazalo podršku maglajskoj tvornici za proizvodnju celuloze, papira i ambalaže. 

Kako je kazao Adi Softić, predstavnik neformalne grupe mladih, cilj današnjeg Street Art performansa bio je pokazati da grad Maglaj ne može bez Natron-Hayata, te da Natron-Hayat ne može bez građana Maglaja. 

- Svakako jedna od osnovnih pobuda današnjeg performansa bila je odavanje počasti smrtno stradalom radniku kompanije Natron-Hayat, ali i iskazivanje podrške drugim povrijeđenim radnicima i njihovim porodicama. Zapravo mi želimo pokzati neopisivu ljubav i vezu između Natron-Hayata i Maglaja i naš lokalpatriotizam, da smo tu jedni za druge i u dobrim i u lošim vremenima, izjavio je Adi Softić. 

U okviru Street Art performansa na platou ispred Doma kulture iscrtan je veliki grb kompanije Natron-Hayat, a prisutni građani na natronovim vrećicama ispisali su svoje poruke podrške ovom maglajskom gigantu. 

''Dvije duše, jedno tijelo'', ''Naše pravo na zdravu budućnost'', ''RK Maglaj je uz Natron-Hayat'' bile su neke od poruka koje su građani Maglaja večeras ispisali. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.