N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1070

Maglajlije odale počast srebreničkim žrtvama: 20 cvijetova u spomen na 20 godina tuge i boli

11.07.2015. 15:01 0

Danas se u Srebrenici obilježava 20. godišnjica genocida, a građani širom BiH prisjećaju se žrtava ovog stravičnog zločina genocida. U mjesecu julu 1995. godine u Srebrenici su, u dvorištu Evrope ubijene 8372 osobe.

Tako su danas i članovi Udruženja građana Civilnih žrtava rata herojskog grada Maglaja odali počast ubijenim Srebreničanima.

Građani su danas učenjem fatihe za žrtve genocida, te bacajući u rijeku Bosnu sa gradskog mosta u Maglaju dvadeset cvijetova podsjetili na 20. godišnjicu od genocida u kome je svirepo ubijeno 8372 osobe.

- Samo je istina o genocidu put ka konačnom miru i stabilnosti na prostorima Bosne i Hercegovine i u regionu. Da se više nikome i nikada ne ponovi genocid u Srebrenici - poručili su prisutni građani.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.