Maglajlije opet imaju tople kifle

14.06.2014. 23:21 0

Mjesec dana nakon poplava u Maglaju samo pokoja prodavnica, pekara, kladionica, banka i kafić su otvoreni. U samo dvije prodavnice stanovnici Maglaja mogu kupovati potrebne namirnice. Ekipa Agencije FENA razgovarala je sa šeficom poslovnice lanca prodavnica "Euro-Centar" Benisom Husić koja je kazala da je šteta u ovoj prodavnici bila 100 postotna.

Nekoliko građana Maglaja se žalilo da ljudi na cesti prodaju robu koja je izvučena iz mulja te da se plaše kupovati meso zbog moguće zaraze. Husić je kazala da roba u njihovu prodavnicu dolazi isključivo od ovlaštenih dobavljača te da još nije imala problema s kupcima, te da su Maglajlije najviše željne svježeg voća, povrća i kajmaka i to najviše kupuju.

 

Naglasila je da su cijene ostale iste bez obzira na veću potražnju nekih namirnica te da se trude da cijene osnovnih namirnica za život dodatno  snize, jer je više od 2.800 stanovnika ostalo bez posla. Prije nego što je prodavnica otvorena, nekoliko inspekcija je kontrolisalo prostorije te vršili neophodne testove radi smanjenja rizika od zaraze od koje strahuju stanovnici ovog grada. Naglašava da su oni imali sreću jer je prodavnica obložena pločicama.

 

- Voda u prodavnici je dosegla jedan i po metar. Nakon što se povukla, otvorili smo vrata i ponudili građanima Maglaja da uzmu sve što žele s gornjih polica i to je najmanje što smo mogli učiniti - ispričala je Husić.

 

Dodala  je da prodavnicu čiste i po nekoliko puta dnevno zbog prašine koja se nalazi na ulicama ovog grada.

 

Lijepa vijest za Maglajlije je bila i otvorenje lokane pekare „Non-stop“.

 

Ekipa Agencije FENA je u pekari zatekla mušteriju koja je bila toliko željna vrućih kifli da nije imala vremena ni da se predstavi.

 

Uposlenica ove pekare kazala je da su danima izbacivali mulj iz podruma te da su morali baciti sve mašine koje su koristili za proizvodnju peciva.

 

- Požurili smo da što prije otvorimo pekaru  da bi našim građanima bar malo olakšali svakodnevnicu - zaključila je uposlenica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.