N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 5051

Maglajlije ponovo položile ispit iz humanosti: Za porodicu Bilić prikupljeno skoro 1.500 KM

27.04.2016. 19:37 0

Danas je u Maglaju na nekoliko lokacija organizovana humanitarna akcija prikupljanja pomoći za porodicu Bilić iz Maglaja.

Maglajlije su danas ponovo položile ispit iz humanosti. Kako nam je kazala Nejra Berbić, jedna od organizatorica današnje akcije ukupno su prikupljena sredstva u iznosu od 1.492,00 KM. 

- Mi smo prezadovoljni. Svi su nam izašli u susret. Pohvale idu za Caffe bar M, Time, Retro, Boulevard, New Winner Club, te TC Konzum u kojima su bile postavljene kutije. Mi smo danas već predali novac porodici Bilić koja je presretna. Također hvala našim sugrađanima na odzivu, kazala nam je Nejra. 

Organizatorice akcije prikupljanja pomoći za ovu maglajsku porodicu osim Nejre, bile su i Ajla Hodžić te Merjema Hasanbašić dok su volonteri danas bili Emina Delić, Lejla Muminović, Lejla Karahusić, Ajla Teskeredžić, Šeherzada Arnautović i Harun Trbonja. 

Podsjećamo, porodica Bilić pretrpila je ogromne gubitke tokom poplava. Boreći se sa jako teškom finansijskom situacijom, ovu porodicu je nažalost, zadesila još jedna teška životna nedaća. Naime, gospođa Sabira Bilić danas boluje od jako teške bolesti, za čije se liječenje mora izdvojiti dosta novca.

Ova četveročlana porodica nema nikakva stalna primanja, jer je gospodin Safet prinuđen da svaki dan provodi pored supruge koja se trenutno i pored liječenja nalazi u jako lošoj zdravstvenoj situaciji.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.