maglajinfo.com
vijesti maglaj 1789

Stvaramo novo i bolje prirodno okruženje za sve nas, stvaramo nadu

Maglajlije u akciji pošumljavanja korita rijeke Bosne

27.09.2014. 19:21 0

Na obali rijeke Bosne jutros je zasađeno preko 60 sadnica mladog oraha. Akciji koju je organizovalo UM 'Dictum Factum' prisustvovalo je preko 50 volontera.

Akcija koja je trebala biti organizovana prošli vikend, pa je zbog nepovoljnih vremenskih prilika odgođena za danas uspjela je zahvaljujući odazivu preko 50 volontera.

 

Novih oko 60 sadnica mladog oraha od jutros krase obalu rijeke Bosne koja je prije katastrofalnih majskih poplava slovila za maglajsko šetalište.  

 

Mlada stabla oraha i oprema za pošumljavanje bili su obezbjeđeni, a podršku projektu čiji je koordinator bio mladi maglajski umjetnik Adi Softić dala je Fondacija SHL.  

 

"Akcija je bila fantastična, dobar broj mladih i onih malo starijih sugrađana se odazvao. Posadili smo preko 60 sadnica. Dodijelili smo priznanja "Aktivni omladinac" koja će postati tradicija. Ovaj put smo nagradili Nadinu Habibović i Ennu Zone Đonlić, posebno priznanje dobili su načelnik Mehmed Mustabašić i Jasminko Kapić koji se stavio danas na raspolaganje i sa svojim inžinjerima izvrsno koordinirao i pomogao nam. Nagrađen je i najmlađi učesnik Vahid Mahmutagić. Sve u svemu, itekako sam zadovoljan i zahvalan svima koji su nas danas podrzali jer od drveća ćemo korist imati svi, što i jeste cilj, stvaramo novo i bolje prirodno okruženje za sve nas, stvaramo nadu", kazao je za naš portal Adi Softić. 


Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.