Nakon što je maglajinfo.com proslijedio priču na adresu Patrie

Maglajlije traže dežurnu apoteku, načelnik obećao riješiti problem

2.04.2015. 19:33 0

Na adresu novinske agencije Patria stigla je molba ispred grupe građana da im pomognemo u rješavanju jednog od gorućih problema u Maglaju, a to je rad barem jedne apoteke 24 sata, piše Patria.

Naime, na društvenim mrežama pojavilo se pismo jedne majke koja je boravila u Maglaju kod rodbine, a njena 19-mjesečna beba se razboljela i pomoć je dobila u Domu zdravlja, ali sirup koji je hitno trebala kupiti nije mogla jer nijedna apoteka nije radila u ponoć. Jedina opcija bio je odlazak u Žepče ali joj niko nije mogao garantirati da i tamo radi apoteka.

 

POVEZAN ČLANAK: GRAĐANI UKAZUJU NA PROBLEM: MAGLAJ NEMA DEŽURNU APOTEKU

 

Kontaktirali smo načelnika Općine Maglaj Mehmeda Mustabašića koji je kazao da će već u petak pozvati direktoricu JU Narodne apoteke i vidjeti šta ona predlaže. Osim ove apoteke postoje i dvije privatne, ali njihovo radno vrijeme je do 20 sati.

 

- Ako ne može direktorica riješiti ovaj problem, onda ćemo tražiti privatnu apoteku. Ja mislim da se može riješiti, a u Domu zdravlja ima depadans Narodne apoteke, pa kad već ima dežurni ljekar neka ima i dežurni apotekar – kazao je Mustabašić za Patriu.

 

Na području Općine Maglaj živi blizu 6.500 stanovnika i neophodna im je ovakva vrsta usluge. 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.