Maglajlije uživale u godišnjem koncertu Gradskog mješovitog hora

6.06.2016. 17:57 0

I ove godine, 19. puta zaredom Maglajlije su imali priliku da uživaju u cjelovečernjem godišnjem koncertu svog Gradskog mješovitog hora. Na sceni su bila djela poznatih umjetnika, stilizirane sevdalinke, starogradske i zabavne melodije, kao i pjesme iz Dalmacije. Ugođaj su nastupom uveličali članovi hora penzionera ''Mozaik'' iz Dervente, javila je Federalna TV.

Hol maglajske Gimnazije bio je mali da primi sve koji su željeli uživati u cjelovečernjem godišnjem koncertu svoga hora.

I ove godine članovi hora su se potrudili da publici ponude raznovrstan repertoar.

„Na repertoaru su djela velikih majstora Orlanda Di Lasa, Karl Marie Vebera, stiliziranih sevdalinki Mladena Pozaića, RešadaArnautovića, zatim splet dalmatinskih melodija“, rekla je Hana Čizmić, umjetnička voditeljica GMH Maglaj.

Već deset godina u Derventi postoji hor „Mozaik“, jedini aktivni hor penzionera u našoj zemlji.

„Mi smo sretni i čekamo uvijek ove godišnje koncerte naših domaćina, a isto tako radujemo se jer i oni nama uzvraćaju na Večeri duhovne muzike“, rekao je Fadil Pelesić, Hor penzionera „Mozaik“ Derventa.

Publika je ovacijom pozdravila svaku melodiju. Pripreme za 20. jubilarni cjelovečernji godišnji koncert, kažu u maglajskom horu, već su počele.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.