NAP/maglajinfo.com
vijesti maglaj 373

19. decembar

Maglajska biblioteka organizuje okrugli sto ''Mediji i kultura čitanja''

17.12.2018. 07:51 0

JU Opća biblioteka Maglaj u srijedu 19. decembra organizira okrugli sto o temi ''Mediji i kultura čitanja''.

Cilj skupa je ukazati na mogućnosti promoviranja kulture čitanja, promoviranja edukacije i samoedukacije, te cjeloživotnog učenja kroz rad medija, odnosno pokazati koliko su ovakvi sadržaji trenutno marginalizirani u medijima.

Učesnici okruglog stola među kojima su i univerzitetski profesori, urednici medija i novinari, kao i izdavači i bibliotekari kroz diskusiju će pokušati utvrditi načine kako promovirati knjigu, kulturu čitanja i edukativne sadržaje kroz medije.

Među učesnicima su prof.dr. Slavo Kukić, Sveučilište u Mostaru, Mirko Marković, internacionalni konsultant u oblasti umrežavanja u kulturi i medijima, Nina Bunjevac Salkić – Društvo bibliotekara FBiH, Muamer Spahić, Zajednica izdavača u BiH, Faruk Zupčević, Društvo novinara BiH, Saša Rukavina urednik magazina Dani - Oslobođenje, Amra Varatanović - Novinska agencija Patria, Nejra Bradarić – Dnevni avaz.

Okrugli sto održat će se u prostorijama Biblioteke koja je u maju 2014. godine skoro u potpunosti uništena u poplavama kada je izgubljeno 28.000 knjiga. Vrlo brzo, Biblioteka je zahvaljujući radu direktorice Nine Bunjevac-Salkić i uposlenika uspjela obnoviti knjižni fond te zasjati u novom ruhu.

Danas Opća biblioteka ima oko 1.000 korisnika, a u pripremi su brojni sadržaji kako za one najmlađe tako i za starije korisnike. U martu ove godine Opća biblioteka obilježila je 60 godina postojanja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.