Sanacija objekata trebala bi biti okončana do 15. septembra

Većina maglajskih đaka u ponedjeljak neće u školske klupe

28.08.2014. 11:15 0

Nova školska godina u 62 osnovne i 34 srednje škola na području Zeničko dobojskog kantona počet će u ponedjeljak, 1. septembra, potvrdio je danas resorni kantonalni ministar Mirko Trifunović.

Prema njegovim riječima,izuzetak su neke osnovne i srednje škole u Maglaju i neke područne škole koje pripadaju osnovnoj školi „Ćamil Sijarić“ - Nemila u zeničkoj općini, u naseljima Kolići, Šerići, Bistrica i Starina.

 

U NEKIM PODRUČNIM ŠKOLAMA NA PODRUČJU MAGLAJA NASTAVE POČINJE 1. SEPTEMBRA 

 

"Razlog su, još uvijek prisutne posljedice elementarnih nepogoda, odnosno neprohodnost puteva i nemogućnost organizovanja prevoza đaka, kao i aktivnosti na sanaciji školskih objekata. Cijenili smo sigurnosni aspekt učenika", kazao je Trifunović, dodajući kako je u Maglaju u toku sanacija škola koja bi trebala biti okončana do 15. septembra.

 

"Za djecu koja su sa svojim roditeljima evakuisana iz ugroženih naselja, osigurana je nastava u najbližoj obrazovnoj ustanovi trenutnog prebivališta", kazao je kantonalni premijer Munib Husejnagić.

 

Resorno ministarstvo ovakav prijedlog odluke o početku nove školske godine, kako saznaje naš portal donijelo je nakon  održanog radnog sastanka sa direktorima škole, a ista je jučer i usvojena na sjednici Vlade, a njeni detalji saopćeni su danas na održanoj press-konferenciji.

 

.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.