maglajinfo.com
vijesti maglaj 2069

Dr. Emira Drnda-Čičeklić: Nadamo se skoroj rekonstrukciji

Maglajski Dom zdravlja još čeka obnovu i sanaciju

30.08.2014. 19:15 0

Zgrada poplavama poharanog maglajskog Doma Zdravlja više od tri mjeseca nakon poplava još uvijek je u jako lošem stanju, to nije slučaj samo sa zgradom, već i sa voznim parkom Doma u kome zdravstvene usluge koristi 26.000 stanovnika naše Općine.

Kako je za naš portal kazala dr. Emira Drnda-Čičeklić, direktorica ove JU, uskoro se očekuje da aktivno krene rekonstrukcija poplavljenih prostorija ovog objekta a koju će kroz svoje projekte pomoći poplavljenim područjima finansirati UNDP.

 

"UNDP je započeo rekonstrukciju u smislu pripremnih radnji za rekonstrukciju, a nadamo se da će nakon toga početi i rekonstrukcija našeg objekta koji je u jako lošem stanju. UNDP također obnavlja i poplavama poharane prostorije školskih zgrada, pa su u ovom momentu iste i prioritet", kazala je dr. Drnda-Čičeklić.

 

"S obzirom da je u Domu zdravlja u poplavama stradalo sve ono što je potrebno da jedan DZ normalno funkcioniše, od dijagnostike preko kompletne aparature, inventara, vozila hitne pomoći, vozila za kućne posjete, službeno i vozilo Higijensko-epidemiološke službe u ovom trenutku DZ prijeko je potrebno sanitetsko vozilo kao i vozilo za higijensko epidemiološku službu i patronažu", priča Drnda-Čičeklić. 

 

Iz maglajskog Doma zdravlja uskoro se nadaju realizaciji projekta kojeg finansira Islamska Zajednica BiH, a koji podrazumijeva finansiranje kupovine novog vozila hitne pomoći. 

 

"Procedura za sanitetsko vozilo čiju kupovinu će finansirati IZ što se tiče Doma zdravlja je za sada završena. Nakon što sredstva budu uplaćena na naš račun mi ćemo pokrenuti tendersku proceduru, zaključila je dr. Drnda-Čičeklić.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.