maglajinfo.com
vijesti maglaj 1186

Pokazali humanost

Maglajski osnovci prikupili preko 6.000 KM za Arslanovo liječenje

19.02.2018. 10:43 0

Da maglajski osnovci imaju izuzetan osjećaj za potrebama bolesnih ali i drugih osoba u stanju socijalne potrebe pokazuju i skorašnje humanitarne akcije učenika Prve osnovne škole Maglaj i Osnovne škole Maglaj u Maglaju.

Učenici ove dvije maglajske osnovne škole u proteklom periodu realizovali su akcije prikupljanja pomoći za liječenje malog Arslana Kulačića te prikupili ukupno 6.171,40 KM.

Kako je navedeno na zvaničnoj stranici JU OŠ Maglaj na prijedlog i inicijativu Vijeća učenika ove škole pokrenuta je i provedena akcija prikupljanja pomoći za našeg sugrađanina.

- Akcija je provedena u dvije grupe. Prva grupa je imala zadatak da provede akciju prikupljanja novca u Odjeljenskim zajednicama, a druga da prodaje kolače građanima, koje su pripremili sami učenici ili njihovi roditelji, te na taj način obezbjede određenu sumu novca – saopćeno je iz JU OŠ Maglaj u Maglaju.

Učenici ove škole prikupili su ukupno 2947,40 KM, a akciju su koordinirali Senad Mahmić, Amra Ibrahimefendić i Safira Vuković Karajbić.  

Vijeće učenika Prve osnovne škole Maglaj, sa koordinatorima Dervišom Hasanić i Amelom Suljaković na čelu također je realizovalo akciju prikupljanja pomoći za malog Arslana.

Na nekoliko lokacija u gradu učenici Prve osnovne škole postavili su stolove sa kutijama za prikupljanje novčane pomoći a u holu škole svi učenici, zaposlenici i roditelji imali su mogućnost kupovine kolačića humanosti za Arslana Kulačića. Također, jedan dio novčanih sredstava je prikupljen u odjeljenskim zajednicama.

- Učenici Prve osnovne škole prikupili su ukupno 3.224,00 KM što je do sada najveći novčani iznos prikupljen u humanitarnim akcijama koje je organizovalo Vijeće učenika ove maglajske škole – naveli su iz Prve osnovne škole Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.