maglajinfo.com
vijesti maglaj 954

Maglajski privrednici traže manje cijene odvoza smeća

12.11.2019. 12:58 0

Maglajski privrednici okupljeni oko Udruženja privrednika ''15. maj'' Maglaj održali su 8. novembra 2019. godine sjednicu Upravnog odbora u proširenom sastavu a u vezi s odlukom KJP Maglaj o cijenama odvoza smeća od 4.2.2009. godine za koju tvrde da nije svrsishodna.

Iz ovog maglajskog Udruženja tvrde da se odluka KJP Maglaj iz 2009. godine o utvrđivanju cijene odvoza smeća od pravnih i fizičkih lica do sada nije primjenjivala, ili se selektivno primjenjivala, te da se od prije nekoliko mjeseca počela primjenjivati posebno u dijelu naplate cijene odvoza smeća od pravnih lica.

Na sastanku su donesena tri zaključka među kojima je i pokretanje inicijative o stavljanju van snage navedene odluke. 

1. Odluka koja je donesena prije 10 godina i koja se nije primjenjivala, ili se selektivno primjenjivala, znači nije svrsishodna kada se nakon 10-11 godina počela djelimično sprovoditi. Shodno tome istu treba staviti van snage i u donošenju nove odluke aktivno uključiti privrednike i rukovodstvo Udruženja.

2. Zbog jako alarmantne situacije odlaska naših građana i firmi u zemlje zapadne Europe potrebno je aktivirati smanjenje nameta privredi Maglaja, a početi sa smanjenjem cijene odvoza smeća, umanjenjem komunalnih i drugih taksi.

3. O svemu navedenom zadužuje se Upravni odbor udruženja da pisanim putem obavijesti nadležne institucije i pokrene neophodne inicijative, a kao prioritet STAVLJANJE VAN SNAGE ODLUKU KJD I SMANJENJE CIJENE ODVOZA SMEĆA, navodi se u saopćenju UP ''15. MAJ'' Maglaj.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.