Maglajskom Domu zdravlja prijeti zatvaranje

13.07.2014. 02:56 0

Vapaje stanovnika, zaposlenika zdravstvenih ustanova, koji su bili pogođeni poplavama i klizištima više kao da niko ne čuje. Prepušteni su sami sebi. Oni koji mogu nešto i sređuju, popravljaju, dok ostali čekaju pomoć koje nema.

VIDEO

Dom zdravlja u Maglaju pretrpio je neviđenu štetu i od ljekara ove ustanove zavisi 25.000 ljudi, ali oni nemaju uvjeta za rad, jer je cjelokupna dijagnostika uništena.

 

"Radiološka, ultrazvučna dijagnostika, prijevoz pacijenata, fizijatrija, ništa od toga nemamo. Ali, i pored toga, gorući nam je problem grijanje, koje je također uništeno u ovim poplavama. Ukoliko se ne uradi do oktobra, ova ustanova može komotno biti zatvorena. Mi možemo plastikom, kao u ratu, zatvoriti prozore, i tako smanjiti ulazak hladnoće. Zgrada je velika i grijanje na struju ne dolazi u obzir, jer bi troškovi bili ogromni, a prostorije se ne bi zagrijale", kazala je u izjavama za medije Dr. Emira Drnda-Čičeklić, direktorica Doma zdravlja Maglaj.

 

Podsjeća da su dva sprata ove zdravstvene ustanove s prizemljem kompletno uništena u poplavama. 


"Voda je uništila i pet vozila, a tri koja su nam ostala i kojima radimo su stara. Ali, prinuđeni smo u njima teže pacijente prevoziti do Tešnja, koji je udaljen 40 kilometara, ili Zenice, udaljene 55 kilometara. Nijednu dijagnostiku osim laboratorija, koji smo nedavno dobili, nemamo. A od nas zavisi 25.000 ljudi. Kao da smo zaboravljeni", dodala je Čičeklić-Drnda.  

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.