maglajinfo.com
vijesti maglaj 10939

Pomozite i Vi malenom Orhanu Đuheri!

Četverogodišnji Orhan Đuhera iz Novog Šehera kod Maglaja hitno treba našu pomoć

14.01.2015. 00:44 0

Orhanu Đuheri, malenom dječaku iz Novog Šehera hitno je potrebna pomoć dobrih ljudi. Ovom prekrasnom četverogodišnjem dječaku prema primarnoj dijagnozi dijagnosticirana je distrofija, cista na mozgu, i tumor na stopalu.

Ovo je primarna dijagnoza i u narednom periodu malenom Orhanu moraju se obaviti detaljne analize da bi se ustanovio konkretan izvor njegovih zdravstvenih problema, međutim, ove preglede nije moguće obaviti u Bosni i Hercegovini, a najbliža bolnica koja obavlja te pretrage nalazi se u Ljubljani.

Roditelji našeg malenog Orhana, nažalost, nisu u mogućnosti sami finansirati ovaj medicinski tretman, te ovih dana apel za pomoć šalju svima onima koji mogu pomoći.

"Život je, u islamu, i svetinja i pravo. Svetinja – zato što nas je Uzvišeni stvorio u najljepšem obliku i učinio nas Njegovim namjesnicima na Dunjaluku; a pravo – zato što je to nešto što je neotuđivo čovjeku, po sebi. Mi smo moralno obavezni učiniti sve što je u našoj mogućnosti, ako je život našeg brata ili naše sestre ugrožen – pogotovo ako je riječ o mladom životu; jedinki našeg društva i zajednice koja treba da se razvija i ostvari u svojoj potpunosti", stoji na stranici Udruženja studenata Fakulteta islamskih nauka, koji su također pokrenuli akciju prikupljanja pomoći.

Molimo sve one koji su u mogućnosti da pomognu i da uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji. 

BROJ RAČUNA NA KOJI MOŽETE UPLATITI VAŠU POMOĆ:

UNICREDIT BANKA: 40401988000 – vl. računa SADMIR MUSTAFIĆ 

ZA INOSTRANSTVO:
 
IBAN: BA391413065310098415 - sa naznakom za Orhana Đuheru

KONTAKT OSOBE: 

ADMIRA ĐUHERA (MAJKA) - +387 603 062 969

SADMIR MUSTAFIĆ (DAIDŽA) - +387 62 679 483

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.