U saradnji sa Islamic Relief UK ured za BiH i Općinom Maglaj

Medžlis IZ Maglaj: Održana prezentacija projekta obnove 300 kuća i stanova

4.08.2014. 16:04 0

Danas je u sjedištu Medžlisa IZ Maglaj glavni maglajski imam h. Izuddin ef. M. Kruško primio predstavnike humanitarne organizacije Islamic Relief U.K - Ured za BiH Sarajevo u sastavu Semir Kukuruzović direktor, Amira Zupčević kooordinator za finansije i Emir Čiča kooordinator za realizaciju projekata pomoći.

Prijemu je prisustvovao i općinski načelnik Mehmed Mustabašić. Također, sastanku su prisustvovali i svi povjerenici i predstavnici mjesnih zajednica, naseljenih mjesta i džemata koji su poplavljeni. Cilj sastanka je bio pripreme za predstavljanje projekta obnove poplavljenih 300 kuća i stanova i pomoći najugroženijim kategorijama u stanju socijalne potrebe.

 

Glavni imam je izrazio zahvalnost predstavnicima Islamic Reliefa na dosadašnjoj pomoći i spremnosti za daljne pomaganje u sanaciji materijalne štete. Direktor Kukuruzović je izrazio svoje veliko zadovoljstvo za prijem i prezentaciju projekta uz punu podršku za njegovu što hitniju realizaciju. Nakon prijema u sali Medžlisa IZ Maglaj održana je prezentacija projekta čiji je domaćin Medžlis IZ Maglaj i koji se realizira u saradnji sa općinom Maglaj.  

 

Općinski načelnik Mehmed Musatabašić u svom izlaganju je istakao važnost i ulogu IZ u Maglaju u pomoći ugroženom stanovništvu uz spremnost za nastavak zajedničke saradnje na polju obnove ne samo stambenih objekatata nego i objekata infrastrukture, poljoprivrede i slično. Obraćajući se na predstavljanju projekta direktor Kukuruzović je uputio čestitke IZ i Lokalnoj zajednici na zavidnoj sardnji i zajedništvo koje pokazuju u nevolji i najtežim trenucima.

 

Na kraju prezentacije glavni imam je s ponosom kazao da ovaj projekat koji realizira Islamic Relief, a koji realizira Medžlis Maglaj preko općine Maglaj dobar povod svima i  da će on potaknuti mnoge druge projekte pomoći ne samo Maglaju nego i drugim područjima BiH, jer su jesen i zima na pragu. Realizacija projekta starta ODMAH, izlaskom stručnih lica za izradu predmjera potrebnih radova obnove, te je zaključeno da radovi trebaju startati u što kraćem roku, a najkasnije za sedam dana.

 

Također Medžlis Maglaj je predstavio tri nova projekta pomoći ugroženom stanovništvu i to: Nabavka seta/kompleta kućanski aparata, materijala za krečenje i materijal za estrih, podne glazure, hidro i termo izolacije.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.