Medžlis Maglaj: Počela obnova kuća i podjela kućanskih aparata

11.06.2014. 18:17 0

Medžlis Islamske Zajednice Maglaj nastavlja svoje aktivnosti na pomaganju poplavama i klizištima ugroženog stanovništva Maglaja, a prema pisanju portala www.medzlismaglaj.ba prethodnih dana izvršena je i podjela kućanskih aparata.

U ponedjeljak 09.06.2014. godine Glavni imam maglajski Izudin ef. M. Kruško je u pratnji prof. Amele Hidić predsjednice Operativnog štaba Medžlisa Maglaj  boravio u radnoj posjeti u džema'atu Kosova gdje su uručili pomoć u kućanskim aparatima (veš mašina i električna peć) porodici Husić Senada. Prilikom posjete izvršen je obilazak radova na izgradnji porodične kuće Hakije Suljića, koju Medžlis Maglaj u saradnji sa HO Khalsa Aid Serving Humanity iz Londona preko gospodina Ravinder Singha obnavlja nakon poplave.

 

Pored toga predstavnici Medžlisa posjetili su Župni Ured Sv. Leopolda B. Mandića u Maglaju i uručili frižider i peć porodici Sović Marijana u prisustvu župnika vl. Josipa Jelića, kao i sjedište maglajske Parohije i uručili pomoć (frižider i rešo) gospođi Bosi Panić u prisustvu sveštenika Jereja Vladimira Kukića.

 

 

U džema'atima Moševac, Ulišnjak i Kuršumlija džamija uručena je pomoć Rušidov Sadeti  (frižider i rešo) Admiru i Jasni Brka električna peć i RVI Sabahudinu Budi Hasaniću frižider te Bašić Šefiku i Fatimi frižider i peć. Kućanski aparati su donacija džemata GAM iz St. Gallena/CH, kojima se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo na pomoći i razumjevanju našega stanja.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.