maglajinfo.com
vijesti maglaj 2253

Medžlis Maglaj: Pridružite se humanitarnoj akciji ''Pomoć narodu Sirije''

13.04.2017. 16:33 0

Muftijstvo zeničko i svi medžlisi koji ga sačinjavaju, uključujući Medžlis Maglaj u saradnji sa HO ''Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus'' Duje (Doboj Istok) od 14. do 17. aprila 2017. godine (petak, subota, nedjelja i ponedjeljak) organiziraju i sprovode humanitarnu akciju pomoći narodu Sirije, saopćeno je danas iz Medžlisa Maglaj.

Kako se navodi u pozivu za učešće u humanitarnoj akciji cilj iste je da se prikupe, a zatim narodu Sirije dostave, što veće količine: brašna (isključivo domaćeg/BH porijekla), ulja (isključivo domaćeg/BH porijekla), pelena (domaćeg - preporučeno, ali i stranog porijekla).

- Ovim dopisom obraćamo se svim džematlijama, građanima i privrednim subjektima da se uključe u ovu humanitarnu akciju, donirajući što veće količine isključivo ova tri artikla (brašna, ulja i pelena). Vašom uključenošću u ovu humanitarnu akciju podržali biste još jedan koristan i human projekat, na čemu bismo vam bili veoma zahvalni mi u Medžlisu, a naročito oni kojima je ova pomoć prijeko potrebna - narod Sirije, stoji između ostalog u pozivu.

- U slučaju da se odazovete na ovaj poziv, humanitarnu pomoć možete dostaviti ili poslati na centralno skladište koje se nalazi u poslovnom prostoru vlasnika Semira Mulalića (u blizini/ispred gradske Vali Recep Yazicioglu džamije, ul. Bosanska bb, kod novootvorene autopraonice). Ovom prostoru je moguće prići bilo kojim vozilom, kao i dostavnim vozilima  bilo koje firme koja se bavi maloprodajom ili veleprodajom ovih artikala. I u svim našim džematima, u vakufskim objektima (džamijama, kućama, mektebima...), postoji mogućnost predaje humanitarne pomoći u gore navedenim danima. U Maglaju, u tržnom centru KONZUM, kao i u EUROCENTRU (kod Željezničke stanice i preko puta Medžlisa), postojat će štandovi na kojima se može predati humanitarna pomoć. Isti štand će biti instaliran i u tržnom centru  ARMIN u Novom Šeheru - navode iz Medžlisa Maglaj. 

U pozivu je naglašeno kako administrativna procedura zahtijeva da brašno i ulje koje se donira bude isključivo domaćeg/BH porijekla.

- Postoje brojni proizvođači brašna domaćeg porijekla (pa ih nećemo ni nabrajati), dok ulje u Bosni i Hercegovini, koliko nam je poznato, proizvodi samo Bimal i Agrigold. Preporučeno je da pelene budu domaćeg porijekla, što nije nužno - pojašnjavaju iz Medžlisa Maglaj.

Ukoliko vam kupovina ovih artikala predstavlja problem postoji mogućnost da na račun Medžlisa (broj: 1990460004846023 - Sparkasse banka) uplatite i novčana sredstva namijenjana za ovu humanitarnu akciju (sa naznakom za humanitarnu akciju) kojima će se kupiti navedeni artikli. Novčana sredstva se mogu predati i svim imamima džemata, kao i u sjedištu Medžlisa.

- Neka vas Uzvišeni Allah nagradi za vaše dobročinstvo, unaprijedi vaše poslovanje i otkloni od vas svaku neugodnost - navodi se na kraju dopisa. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.