maglajinfo.com
vijesti maglaj 1002

Vakufljenje vremena

Medžlis Maglaj u subotu organizuje akciju čišćenja i uređivanja šehidskog mezarja ''Podborik''

19.04.2016. 17:27 0

U okviru manifestacije ''Dani vakufa'', koju Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini organizira od 23. aprila do 6. maja u nekoliko bosansko-hercegovačkih gradova, planirana je i realizacija projekta ''Vakufljenje vremena'' – akcija čišćenja vakufskih parcela, harema i džamija.

S tim u vezi, Medžlis islamske zajednice Maglaj objavljuje JAVNI POZIV na čišćenje i uređivanje šehidskog mezarja ''Podborik''.

Akcija čišćenja održat će se u subotu, 23. aprila, sa početkom u 8 sati. Javni poziv upućuje se svim građanima Maglaja, firmama, udruženjima, političkim partijama, kao i obrazovnim ustanovama.

Molimo sve zainteresirane volontere da sa sobom ponesu opremu i alat kojeg namjeravaju koristiti u akciji čišćenja.

Od opreme i alata potrebno je sljedeće:- rukavice, - sjekire, - noževi ili makaze za krčenje, - vile, - grablje, - ašovi, - motorne pile, - trimere za košenje trave. Određenu količinu alata obezbijedit će i Organizator.

U slučaju odziva većeg broja učesnika – volontera čistit će se i mezarje ''Orsopovac''.

Za sve učesnike bit će obezbijeđeni sendviči i voda. Suorganizatori ovog projekta su Organizacija porodica šehida i poginulih boraca - Maglaj i Udruženje građana civilnih žrtava rata - Maglaj.

- Sve informacije o akciji čišćenja šehidskog mezarja „Podborik“ možete dobiti na brojeve telefona: 032 609 180 i 062 233 670. Unaprijed Vam se zahvaljujemo na podršci i učestvovanju u ovoj korisnoj akciji, navodi se na oficijalnoj web stranici Medžlisa Maglaj, medzlismaglaj.ba

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.