maglajinfo.com
vijesti maglaj 2155

Općinski načelnik

Mehmed Mustabašić: Mještani s pravom protestuju, ja ih u potpunosti razumijem

9.05.2016. 15:33 0

Općinski načelnik Mehmed Mustabašić povodom današnje blokade zgrade Općine od strane mještana Alića, Bradića i Novog Šehera kazao je kako u potpunosti razumije svoje sugrađane, ali čeka se odgovor iz Vlade FBiH koja je preuzela obaveze Fonda za pomoć postradalim područjima.

- Vlada kao osnivač Fonda preuzima sve obaveze koje su nastale iz potpisanih ugovora, iz tripartitnih ugovora, iz svih onih stvari koje je Fond radio. Nažalost, Vlada ima svoj budžet i u tom budžetu nisu bila planirana ova sredstva i zato je rečeno da će do kraja mjeseca maja biti obezbjeđena sredstva i dinamika njihove isplate. To je ono što sam ja i prenio našim sugrađanima. Ali evo oni više ne mogu čekati, oni su u neizvjesnosti i ja ih potpunosti razumijem, kazao je Mustabašić.

Prema njegovim riječima u petak je u Vladu upućen urgent u kome se jasno traži odgovor Vlade o tome kada će biti riješeni problemi mještana naselja Alići, Bradići i Novi Šeher. 

- Mi smo u petak uputili ponovo jedan urgent u kome smo decidno tražili izjašnjenje Vlade o tome kada će biti riješene kuće. Kuće su prioritet i mi u Maglaju imamo 17 kuća koje su u fazi izgradnje, imamo 11 naših sugrađana koji bi sredstvima kupili stan. Također ostalo je još 3 montažne kuće da se urade sredstvima Fonda i UNDP-a. To su prioritetne stvari i ja se stvarno nadam da će ovi problemi biti što prije riješeni, kazao je danas Općinski načelnik Mehmed Mustabašić. 

Načelnik Maglaja sutra bi trebao na sastanak u Vladu FBiH u Sarajevu gdje će zajedno s nadležnima pokušati iznaći rješenje ovog problema.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.