maglajinfo.com
vijesti maglaj 6335

Memiševići četrdeset godina prodaju lubenice i tako zarađuju za život

29.06.2017. 14:59 0

Već više od četrdeset godina Maglajlije vrhunske lubenice i dinje kupuju na štandu kod porodice Memišević. Nekada je glavni trgovac na štandu bio Enver Memišević zvani Tarzan a danas je to njegov 37-godišnji sin Alen.

Maglajliji Alenu Memiševiću i njegovoj porodici glavni izvor prihoda za život je novac koji zaradi od prodaje lubenica i dinja.

Kako je Alen ispričao za portal Maglajinfo.com njegova porodica bavi se prodajom ovog sezonskog voća već više od 40 godina. Prodajom lubenica i dinja počeo se baviti Alenov otac Enver 70-tih godina, a ovom trgovinom nastavio se nakon Enverove smrti baviti Alen, njegov sin.

- Nabavljamo uvijek prvu klasu lubenice, i našim mušterijama dajemo garanciju. Po želji naših mušterija lubenicu otvaramo odmah kako bi je kupac probao, a ako se desi da mušterija nije zadovoljna lubenicom istu nam može vratiti – priča Memišević.

Kako kaže prodajom lubenica i dinja počeo se baviti njegov otac Enver a on je o lubenicama koje danas prodaje učio od njega.

- S 15 godina počeo sam prodavati lubenice i dinje i sve što znam o ovom voću naučio sam od svog oca koji je preselio na ahiret 2012. godine – kaže Alen.

Svaki posao ima svoje anegdote, a jednu je Alen ispričao na kraju razgovora za naš portal. 

- Moj babo Enver jedne je prilike prodavao lubenicu čovjeku koji je onako malo ''popio''. Tarzan mu je dao da probu tri puta istu lubenicu. Prvi i drugi put nije bila dobra, ali treći put kada je probao taj čovjek je rekao da je zadovoljan i da će je kupiti – kroz smijeh priča Memišević kojem 11-godišnji sin Džemal pomaže u njegovom poslu. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.