maglajinfo.com
vijesti maglaj 2873

Mensur Sinanović najavio skorašnje otvaranje Sportske dvorane u Novom Šeheru

17.02.2017. 16:09 0

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK Mensur Sinanović jučer je tokom posjete Novom Šeheru najavio skorašnje otvaranje Sportske dvorane.

Mensur Sinanović odgovarajući na pitanja novinara nagovijestio je da bi se za nešto više od mjesec dana trebala otvoriti Sportska dvorana u Novom Šeheru. 

Njena izgradnja je počela prije deset godina a do sada je uloženo nešto više od milion konvertibilnih maraka. 

- Dvorana u Novom Šeheru je započeta 2007. godine, a projekat je Vlade ZDK-a, i mi smo u 2016. godini izdvojili dio sredstava za kompletan završetak radova. Sredstva su ovdje uložena u visini od milion i stotinu hiljada konvertibilnih maraka. To je jedan objekat po svim standardima za škole a ujedno će biti korisna i za sve građane Novog Šehera. Dakle, ubrzo ćemo nakon ovog obilježavanja završetka radova na obnovi školske zgrade imati, tamo za mjesec dana, mjesec i po otvaranje i Sportske dvorane, izjavio je Sinanović. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.