Merjema i Ahmed među ispraćenim svršenicima Gazi Husrev-begove medrese

27.04.2014. 00:10 0

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu ove godine ispratila je 464.generaciju maturanata i 32. generaciju maturantica, a među njima su i Merjema Bešić i Ahmed Talić, Maglajka i Maglajlija.

Ove godine je Gazi Husrev-begovu medresu završilo 109 maturanata, 50 maturanata i 59 maturantica. Razrednik jednog odjeljenja ženske medrese prof. Dževad Pleh je u izjavi za Agenciju Fena kazao da su većina maturanata, učenici generacije vrlo uspješni, ambiciozni, a polovina njih su odlični đaci. 

 

Uvjeren je da će mnogi studirati na prestižnim fakultetima ne samo u BiH nego i u iznozemstvu. 

 

"Spremni su da se suoče s izazovima koje život donosi. Uvjereni smo da će to oni ostvariti na osnovu svega što su do sada pokazali i ponosan sam na njih. Sretni smo da medresa na takav način doprinosi društvenoj zajednici, ono najbolje, a to je odgoj i obrazovanje", kazao je Pleh. 

 

Maturanti su danas svečano iz Medrese ušli u Begovu džamiju, u kojoj su klanjali podne-namaz, a nakon toga je priređena svečanost. Među maturantima koji su ove godine ispraćeni jesu i Maglajka Bešić Merjema, kćerka Islama i Amire, rođena 24.11.1995. godine i Ahmed Talić, sin Hidajeta i Amire, rođen 17.7.1995. godine.

 

Vjerujemo da će Ahmed i Merjema kao i mnogi ovogodišnji svršenici Gazi Husrev-begove medrese nastaviti koračati putevima uspjeha.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.