Mevludska svečanost u Kuršumliji džamiji

4.01.2014. 16:13 0

Medžlis IZ-e obavještava sve vjernike da će se povodom nastupajućeg 12. Rebiu-l-ewwela, rođendana Muhammeda s.a.w.s. održati centralna i proširena mevludska svečanost na nivou našeg Medžlisa.

VIDEO

Mevludska svečanost pod simboličnim nazivom 'Selam ya Resulallah održat' će se ako Bog da, u nedjelju: 11. Rebiu-l-evvela, 1435. H.g. – 12. Januara, 2014. godine sa početkom u 12:00 sati poslije podne-namaza u restauriranoj Kalavun Jusuf pašinoj / Kuršumlija džamiji u Maglaju. Mevludski program izvest će hor ilahija i kasida  ''Revda'' i imami Medžlisa Maglaj. Gost - predavač na ovoj svečanosti biti će mr. Ejub ef. Dautović, muftija zenički.


Iz Medžlisa IZ-e u Maglaju pozivaju vjernike da se u što većem broju odazovu svečanosti, kako bi istu svojim prisustvom uveličali. Selam ya Resulallah!

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.