maglajinfo.com
vijesti maglaj 999

Premijer Vlade ZDK-a

Miralem Galijašević: Otvorenjem dvorane bit će poboljšana društvena sfera života

6.10.2017. 19:32 0

Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević kazao je danas povodom otvorenja sportske dvorane u Novom Šeheru kako će izgradnjom jednog takvog objekta društvena sfera života biti poboljšana.

Danas je u Novom Šeheru kod Maglaja svečano otvorena moderna sportska dvorana površine 1.800 metara kvadratnih i kapaciteta 450 mjesta. 

Velike zasluge za izgradnju dvorane pripadaju Miralem Galijaševiću, premijeru Vlade ZDK-a koja je u ovaj sportski objekat uložila blizu 1,5 miliona konvertibilnih maraka. 

U izjavi za medije Galijašević je istakao i kako mu je drago zbog otvorenja dvorane jer i on potiče iz Novog Šehera. 

- Zadovoljstvo mi je što danas prisustvujem otvorenju jednog ovako značajnog objekta za Novi Šeher. Mi smo ponosni na ovo što se dešava u obrazovanju na području Zeničko-dobojskog kantona. Mi smo kanton koji dobro provodi obrazovne reforme. Ovo je objekat koji će svakako biti na usluzi kako učenicima u Novom Šeheru tako isto i građanima. Dakle, kroz ovo će ta društvena sfera života biti poboljšana i podignuta na viši kvalitet. Salu smo radili u fazama i evo na kraju drago mi je pošto i ja potičem iz ovih krajeva što je jedna ovako lijepa sala otvorena ovdje u Novom Šeheru - izjavio je Galijašević.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.