maglajinfo.com
vijesti maglaj 1681

Premijer Vlade ZDK-a

Miralem Galijašević u Maglaju: Vlada ZDK-a će konkretno pomoći u saniranju šteta

13.12.2017. 19:48 0

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministri u Vladi Mensur Sinanović i Himzo Smajić te direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Dževad Aličić posjetili su danas općinu Maglaj gdje su razgovarali sa Općinskim načelnikom Mirsadom Mahmutagićem o štetama nakon olujnog nevremena koje je proteklih dana zahvatilo Maglaj.

Tokom današnje posjete delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona upoznata je sa štetama koje su nastale usljed jakog olujnog nevremena koje je zahvatilo područje općine Maglaj 11. i 12. decembra. 

Premijer Galijašević tokom posjete obećao je konkretnu pomoć Maglaju u saniranju šteta. 

- Vlada Zeničko-dobojskog kantona konkretno će pomoći u saniranju šteta nakon olujnog nevremena koje je pogodilo općinu Maglaj - izjavio je Galijašević. 

On je naglasio kako će Vlada ZDK-a osigurati sredstva za sanaciju krova na objektu Prve osnovne škole u Maglaju a koja će iznositi oko 30.000 KM.  

- Detaljno sam upoznat sa štetama koje su nastale usljed nevremena i izrazili smo spremnost da pomognemo u saniranju šteta. Mislim da je lokalna vlast brzo reagovala, jer su obezbjeđeni potrebni pokazatelji neophodni za početak sanacije - kazao je premijer Miralem Galijašević.

Podsjećamo tokom olujnog nevremena koje je zahvatilo Maglaj 11. i 12. decembra pričinjena je velika materijalna šteta na matičnoj zgradi Prve osnovne škole u Maglaju gdje je nastava odgođena do daljnjeg. 

Također vjetar je štetu napravio i na velikom broju poslovnih, stambenih i pomoćnih objekata u gradu ali i u mjesnim zajednicama, posebno na području novošeherskog kraja. Također tokom nevremena stradao je i veliki broj plastenika.

Delegacija Vlade ZDK-a tokom dana posjetila je i Tešanj i Zavidoviće. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.