maglajinfo.com
vijesti maglaj 2715

Mirsad Hasanić i naredne četiri godine Predsjednik Izvršnog Odbora Medžlisa IZ-e Maglaj

26.01.2015. 10:30 0

Mr. h. Mirsad Hasanić nastavit će obavljati funkciju Predsjednika Izvršnog Odbora Medžlisa IZ-e Maglaj i u narednom mandatnom periodu (2014 - 2018) odlučeno je tajnim glasanjem na konstituirajućoj sjednici Izvršnog Odbora Medžlisa Maglaj koja je održana u ponedjeljak, 19. januara.

U ponedjeljak, 19. januara u prostorijama Medžlisa IZ-e Maglaj održana je konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Maglaj u mandatnom periodu (2014-2018). Sjednicu je sazvao i istoj predsjedavao najstariji izabrani član, h. Rifat Husić.

 

Glavna tačka dnevnog reda je bila izbor novog predsjednika Izvršnog odbora. Nakon proučenog odlomka iz Kur'ana i upoznavanja sa dnevnim redom predsjedavajući je pozvao Komisiju da provede proceduru izbora predsjednika IO-a Medžlisa. Nakon tajnog glasanja, za predsjednika je izabran dosadašnji, mr. h. Mirsad Hasanić.

 

Ovu svečanu sjednicu svojim prisustvom uveličao je i muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović. Novoizabrani članovi Izvršnog odbora položili su zakletvu pred Muftijom, u kojoj su se, između ostaloga, obavezali da će svoje znanje i sposobnosti staviti u službu islama, Islamske zajednice i svih džematlija, gradeći jedinstvo i slogu. Da će svoje obaveze prema Islamskoj zajednici izvršavati odgovorno, savjesno, časno i dostojanstveno, u skladu sa Kur'anom, Sunnetom Muhammeda, a. s., Ustavom Islamske zajednice, Pravilnikom o organizaciji i radu Medžlisa Islamske zajednice, Izbornim pravilima i islamskom tradicijom Bošnjaka.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.