maglajinfo.com
vijesti maglaj 4882

Održana sjednica Predsjedništva KO SDP BiH ZDK

SDP: Mirsad Mahmutagić kandidat za načelnika, Nedžad Lokmić nosilac liste za Općinsko vijeće Maglaj

13.05.2016. 20:49 0

Na jučer održanoj 8. sjednici Predsjedništva KO SDP BiH ZDK potvrđeno je da SDP BiH u ZDK na lokalne izbore 2016. godine za općinska/gradsko vijeće izlazi u svim općinama ZDK, te u 5 općina sa kandidatom za načelnika.

Predsjedništvo je podržalo liste na kojim je predloženo ukupno 299 kandidata za općinske vijećnike, od toga 128 žena ili 43 % i 121 kandidat ili 40,5 % iz reda mladih. Od 12 nosilaca lista 2 su žene i 7 kandidata iz reda mladih, što je pozitivan napredak u odnosu na prethodne izbore.

SDP-ovi kandidati za načelničke pozicije u općinama ZDK su: Senaid Begić, Doboj jug, Mahmutagić Mirsad, Maglaj, Begović Adnan, Zenica, Delić Rifat, Zavidovići i Dlakić Ermin, Visoko.

- Liste za općinska vijeća će predvoditi sljedeći kandidatkinje/kandidati: Jekalović Amina nositeljica liste za OV Breza, Todorović Dragica nositeljica liste za OV Usora, Begić Adin, nosilac liste za OV Doboj jug, Mijoč Eldin , nosilac liste za OV Kakanj, Ščepanović Dejan, nosilac liste za OV Visoko, Kaser Vedran, nosilac liste za OV Tešanj, Romić Branko, nosilac liste za OV Vareš, Memić Damir, nosilac liste za OV Zavidovići, Simić Mladen, nosilac liste za GV Zenica, Hodžić Mirad, nosilac liste za OV Olovo, Lokmić Nedžad nosilac liste za OV Maglaji Mehinagić Kemal, nosilac liste za OV Žepče, navodi se na zvaničnim stranicama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.