maglajinfo.com
vijesti maglaj 1495

Mirsad Mahmutagić: Maglajlije imaju obavezu sjećati se Edhema Mulabdića

2.02.2017. 15:43 0

Tradicionalnu manifestaciju ''Mulabdićevi dani kulture 2017.'' sinoć je otvorio Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić kazao je u svom obraćanju kako Maglajlije imaju obavezu sjećati se Edhema Mulabdića.  

- Ovo je tradicionalna manifestacija, tradicionalno obilježavanje ''Mulabdićevih dana kulture'' u organizaciji maglajske biblioteke. Ove godine posebnu pažnju posvećujemo drugom izdanju Mulabdićevog romana ''Nova vremena''. Obaveza svih nas je da se sjećamo i Mulabdića i svih naših Maglajlija i onih koji nisu danas među nama ali i onih Maglajlija koji danas žive izvan Maglaja a bave se kulturom, slikarstvom, glumom, kazao je između ostalog Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić, proglašavajući manifestaciju otvorenom.

Podsjećamo, sinoć je u prepunoj čitaonici JU Biblioteka Maglaj otvorena tradicionalna manifestacija ''Mulabdićevi dani kulture''.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.