maglajinfo.com
vijesti maglaj 1877

Mirsad Mahmutagić primio u zvaničnu posjetu predstavnike vjerskih zajednica

8.12.2016. 20:30 0

Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić u srijedu je zvanično razgovarao sa predstavnicima vjerskih zajednica, glavnim imamom Nevres ef. Hodžićem, župnikom crkve sv. Ilije Proroka u Novom Šeheru Josipom Tomasem, župnikom Svetišta sv. Leopold Mandić Josipom Jelićem i pravoslavnim sveštenikom Vladimirom Kukićem, te naglasio da apsolutno računaju na njegovu podršku.

- Zahvaljujem se što ste ovdje. Spreman sam da radim sa svima koji mogu da rade za boljitak Općine. Kao što su i do sada, vrata ove zgrade su otvorena u punom kapacitetu, rekao je Općinski načelnik, objavljeno je na zvaničnoj stranici Općine Maglaj.

Razgovarali su i o problemima sa kojima se svaka od vjerskih zajednica susreće, ali istakli i kako sve to uspješno prevazilaze. Svakom svom članu prilaze sa poštovanjem, nadajući se da podrška koju pružaju, nekome će izmamiti osmijeh na lice.

- Ljudi imaju povjerenje u vjerske službenike, jer traže najbolja moguća rješenja da bi pomogli bilo kome, sa nadom da će njihova budućnost biti sigurnija. Složili su se da je jedan od najvećih problema koji postoji, zapravo odlazak mladih iz općine, ali i iz Bosne i Hercegovine. Nadaju se da će zajedničkim nastojanjima pronaći kvalitetno rješenje i za to, stoji na zvaničnoj stranici općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.