Mirsad Mahmutagić zvanično preuzeo funkciju Općinskog načelnika

9.11.2016. 16:34 0

Mirsad Mahmutagić danas je i zvanično preuzeo funkciju i stupio na dužnost Općinskog načelnika.

Kako je objavljeno na zvaničnim stranicama općine Maglaj Mahmutagić je sa željom da što bolje upozna uposlenike krenuo u obilazak kabineta unutar zgrade Općine zajedno sa prethodnim načelnikom Mehmedom Mustabašićem.

Pružio je ruku svakom pojedinačno, a uposlenici su mu poželjeli dobrodošlicu i obećali maksimalno zalaganje kao i uvijek.

Primopredajom, mandat je službeno počeo i Općinski načelnik kreće sa svojim profesionalnim radom, a gospodin Mustabašić je obećao da će biti na raspolaganju za pomoć, savjet i sve što je potrebno.

- Svoj prvi dan načelnik Mahmutagić je zamislio u ostvarivanju kontakta sa administracijom, dogovorom o startu rada po principu planiranja, realizacije, izvještavanja što je i ostvario danas. Također, ugostio je i maglajske poduzetnike koji su mu poželjeli sretan početak rada, stoji na zvaničnoj stranici općine Maglaj. 

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić rođen je 31. marta 1970. godine u Maglaju, gdje i danas živi sa porodicom. Nakon završetka srednje škole započeo je studij na Elektrotehničkom fakultetu u Tuzli, školske 1989/90. godine gdje je diplomirao 06.09.1996. godine, a 2009. godine stekao zvanje magistra nauka.

Do sada je, kao autor ili koautor, objavio više od 10 naučnih radova. U toku agresije na BiH učestvovao je u odbrani, a cijeli rat je proveo u ARBiH. Početkom oktobra 1996. godine počinje raditi u Tvornici Natron d.d. Maglaj. Od 2010. godine je uposlenik JP Elektroprivreda BiH, kao rukovodilac Poslovnice u Maglaju.

Posljednjih 12 godina je i član Općinskog vijeća Maglaj. U posljednjem mandatu vodio je Klub vijećnika SDP BiH Maglaj te je predvodio aktivnosti opozicionog bloka.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.