maglajinfo.com
vijesti maglaj 3085

Novi načelnik općine Maglaj

Mirsadu Mahmutagiću uručeno uvjerenje o dodjeli načelničkog mandata

8.11.2016. 14:57 0

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je u zgradi institucija BiH u Sarajevu uručila uvjerenja o dodjeli mandata načelnicima/gradonačelnicima općina/gradova izabranim na lokalnim izborima u BiH 2. oktobra. Time su stekli uslovi da novi načelnici i gradonačelnici stupe na dužnost.

Centralna izborna komisija potvrdila je rezultate lokalnih izbora za 73 općinska vijeća, 57 skupština općina, 130 načelnika, četiri gradska vijeća, šest skupština gradova, 10 gradonačelnika i Skupštinu Brčko distrikta BiH.

Inače, svaki kandidat lično je morao potpisati izjavu o prihvatanju mandata kako bi što prije bili stvoreni uslovi za konstituisanje lokalnih vijeća.

Podsjećamo, novi načelnik općine Maglaj je Mirsad Mahmutagić (SDP) koji je na lokalnim izborima 2. oktobra osvojio 5.283, odnosno 51,75% glasova.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.