maglajinfo.com
vijesti maglaj 4084

Pobjeda na koju smo čekali tri godine: Maglajliji Mirzi Mehinoviću uspješno transplantiran bubreg

24.03.2016. 00:53 0

Mirzi Mehinoviću (1984) iz Maglaja danas je uspješno transplantiran bubreg u još jednoj transplantaciji iz Programa Otvorene mreže. Donor mu je bila majka Sabra Mehinović. Radilo se o transplantaciji visokog rizika jer je Mirzi bila potrebna ugradnja i stenta u krvni sud, a koja je urađena neposredno prije same transplantacije bubrega, objavljeno je na stranici Otvorene mreže.

Dupli hiruški timovi bili su danas prisutni u sali francuske bolnice ''Rangueil'' u Toulouse-u i to transplantolozi i vaskularni hirurzi. Zadatak je bio visoko rizičan ali je uspješno završen.

- Mirza i majka Sabra oporavljaju se i već su izašli iz jedinica intenzivne njege, a Mirza i nama i svima šalje i selfie iz poluintenzivne njege. Napominjemo da je Mirzina borba zajedno sa nama i svima vama bila teška i donosila je puno izazova, ali uz upornost francuskog tima koji nije htio ispustiti život ovog mladog čovjeka i uz pomoć Otvorene mreže i svih vas imamo Mirzu i dalje uz nas - i najveći poljubac za mamu Sabru koja može uraditi samo ono što majke mogu i znaju, navodi se na stranici Otvorene mreže.

 

TOULOUSE: Pobjeda na koju smo čekali više od tri godine - Mirza Mehinović spašen

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.