maglajinfo.com
vijesti maglaj 558

MIZ Maglaj: Niz aktivnosti povodom mjeseca rođenja Muhammeda a.s.

1.11.2019. 08:29 0

Na području MIZ Maglaj rebiu-l-evvel - mjesec rođenja Poslanika Muhammeda s.a.v.s. bit će obilježen nizom aktivnosti, saopćeno je iz Medžlisa islamske zajednice Maglaj.

Prvo će u subotu, 2.11.2019. godine u 14.10 sati poslije ikindije-namaza u divanhani Vali Recep Yazicioglu džamije biti održana radionica za mlade ''Empatija'' i ''Komunikacija i aktivno slušanje''. Voditelj radionice bit će Sumedin ef. Kobilica, koordinator Mreže mladih Muftijstva zeničkog.

Istog dana, od 18.10 sati  poslije jacija-namaza u divanhani džamije u Moševcu bit će upriličeno predavanje ''O kulturi čitanja'' i to povodom otvorenja divanhane u ovoj džamiji. Gosti-predavači: prof. Muamer Spahić, predsjednik Zajednice izdavača u BiH, mr. Nina Bunjevac Salkić, direktorica Opće biblioteke Maglaj, Nevres ef. Hodžić, glavni imam MIZ Maglaj.

U nedjelju, 3. novembra 2019. godine od 18.10 sati poslije jacija-namaza u Vali Recep Yazicioglu džamiji bit će održano predavanje/promocija knjige ''Muhammed a.s. - Poslanik čovječanstvu''. Gost-predavač/promotor bit će Mirza ef. Mešić, imam Medžlisa IZ Zagreb i voditelja Ureda za da'wu i mladež pri Mešihatu IZ u Hrvatskoj.

Centralna mevludska svečanost bit će održana u džamiji u Misirućima u subotu 9. novembra 2019. godine u 18.10 sati, poslije jacija-namaza. Gost-predavač bit će muftija zenički hfz.dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Predavanje za žene bit će održano u Jusuf-pašinoj Kuršumliji džamiji u Maglaju u nedjelju, 10.11.2019. godine u 12.00 sati iza podne-namaza. Gost-predavač je Mulaima Omić, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam Muftijstva zeničkog, navodi se na Medzlismaglaj.ba.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.