maglajinfo.com
vijesti maglaj 1350

MIZ Maglaj nakon poplava obezbijedio pomoć u vrijednosti preko dva miliona KM

2.02.2015. 19:38 0

Na osnovu Plana rada u vanrednim situacijama i Upustva Rijaseta IZ u BiH, Koordinacioni odbor na polju zbrinjavanja i pružanja pomoći ugroženom stanovništvu nakon strašne elementarne nepogode uzrokovane katastrofalnim poplavama i klizištima, koje su pogodile sredinom mjeseca maja, prošle godine Maglaj i okolne džemate, odnosno naseljena mjesta realizirao je pomoć u vrijednosti od 2.206.015,99KM.

Nekada je u pitanju bio građevinski materijal, aparati za isušivanje vlage, kućanski aparati,  hrana i slično, dok su često to bile i novčane donacije kako bi se izgradile i obnovile kuće i javne ustanove.

 

U periodu od 16. maja do 31. avgusta obezbijeđeno 1.698.768.03 KM, a u periodu od 1. spetembra do 20. decembra obezbijeđeno je 507.247,96 KM. 

 

 “Pomoć u periodu od 16. maja do 31. avgusta obezbijeđeno je 1.698.768,03 KM, u periodu od 1. septembra do  20. decembra 2014. godine obezbijeđeno je 507.247,96 KMTimski rad u vanrednim okolnostima u skladu Upustava Rijaseta IZ-ce u BiH i Ureda muftije zeničkog, te odgovorna saradnja sa imamima, vjeroučiteljima, članovima Izvršnog odbora, džematskih odbora, članova Skupštine, putem Koordinacionog odbora za pomoć ostvario je ovako impozantne rezultate djelovanja i pomoći ugroženom stanovništvu u kriznim situacijama. Medžlis Maglaj će i ubuduće sistemski i organizirano biti na usluzi Islamskoj zajednici, svim džema'atlijama i građanima kada se zato ukaže potreba”, kazao je Glavni Imam u izjavi za IIN Preporod.

 

U našoj foto galeriji pogledajte neke aktivnosti kojima je koordinirao Medžlis IZ-e Maglaj. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.