maglajinfo.com
vijesti maglaj 3581

Učlanjenje pod povoljnijim uvjetima traje od 4. do 29. januara

Medžlis Maglaj: Učlanite se u Islamsku zajednicu pod povoljnijim uvjetima

5.01.2016. 17:02

Medžlis islamske zajednice Maglaj, s ciljem učlanjenja u Islamsku zajednicu što većeg broja osoba koje do sada nisu bili članovi, pruža mogućnost učlanjenja pod povoljnijim uvjetima u odnosu na uvjete koje je definisao Pravilnik o članstvu.

- Osobi koja iskaže interesovanje za učlanjenje u Islamsku zajednicu bit će konstatovan dug za prethodne godine a zatim će se isti umanjiti za 50%. Od novog, umanjenog duga zainteresovana osoba će odmah uplatiti 50%, kao i cijeli iznos članarine za tekuću godinu (za kategoriju kojoj pripada). Preostali dug u iznosu od 50% bit će evidentiran i isti će se moći izmirivati u ratama, a najkasnije do momenta traženja vjerske usluge. Učlanjenje pod povoljnijim uvjetima je ograničenog karaktera - trajat će od 4. januara do 29. januara 2016. godine i sprovodit će se isključivo u administrativnom sjedištu Medžlisa (ul. Viteška 6.) u vremenu od 8,00 do 15,00 sati, navodi se u obavještenju iz Medžlisa IZ-e Maglaj. 

U nastavku vam donosimo primjer učlanjenja u Islamsku zajednicu pod povoljnijim uvjetima. 

Iz Medžlisa Maglaj napominju da će od 1. februara 2016. godine učlanjenje u Islamsku zajednicu biti vršeno prema uvjetima definisanim u Pravilniku o članstvu, a novi Pravilnik o članstvu koji važi od 1. januara 2016. godine možete preuzeti klikom ovdje

Budi u toku - www.maglajinfo.com