maglajinfo.com
vijesti maglaj 1189

Mještani Alića deblokirali M17: Nastavljaju borbu za svoja prava

12.02.2016. 13:08 0

Nakon što su jutros poslije 9 sati blokirali magistralni put M17 u mjestu Kosova, mještani Alića oko 11 sati i 35 minuta ponovo su odblokirali ovu saobraćajnicu.

Na ovaj korak stanovnici Alića su se odlučili na nagovor predsjednika Mjesne zajednice Enesa Sejmenovića koji je mještane pozvao na sastanak u prostorije MZ gdje bi trebali biti definisani zahtjevi koji će biti upućeni općinskim i višim nivoima vlasti, a kada je u pitanju rješavanje njihovog problema. 

Podsjećamo, 40-tak mještana naselja Alići iz MZ Kosova jutros oko 9 sati i 20 minuta nakon što jučer na sjednici Općinskog vijeća nisu ispoštovani njihovi zahtjevi blokirali su magistralni put M17 u mjestu Kosova tražeći sastanak s premijerom Fadilom Novalićem.

Do sastanka danas nije došlo a mještani ostavljaju otvorenom i mogućnost blokade zgrade općinske administracije te štrajk glađu. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.