maglajinfo.com
vijesti maglaj 1314

Mještani Čile: Radujemo se jednom buretu za smeće

14.12.2014. 23:13 0

Stanovnici Starog dijela grada Maglaja, tačnije mještani Čila-mahale raduju se skorašnjem postavljanju kontejnera za odlaganje svakodnevnog smeća iz domaćinstava.

Uzimajući u obzir vidni napredak i razvoj Općine Maglaj u smjeru poboljšanja turističke ponude grada, a koja se prvenstveno temelji na velikom potencijalu Starog grada, građani Čila-mahale nisu dostavljali zahtjev niti iznosili problem pred Općinsko vijeće.

 

Kako kažu, vjeruju u svjesnost općinske organizacije i nadaju se skorom rješavanju dugogodišnjeg problema s nepostojanjem kontejnera za odlaganje smeća u ovoj mahali, a koja broji itekako značajan broj domaćinstava.

 

"Smeće se skuplja po avlijama, pa onda vozimo tačkama dole na Čaršijicu u onaj kontejner. Ovako je godinama. Problem je što su avlije poprilično blizu uz cestu i niko ne da kontejnere ispred svoje. Ne znam koji je općinski dio, al’ valja nešto riješiti. Ne košta puno. Ovako ne ide više, ni higijenski, zdravstveno, ni estetski. A vala iskreno, valja svaki dan-dva vući smeće nizbrdo,uzbrdo. Stari se!", kaže za naš portal mještanin Čila-mahale.

 

Razgovor smo završili smijehom i anegdotom koju nam je ispričao: "Skoro je hodao jedan Kinez ovom mahalom, razgleda, slika ulicu i ove naše stare kuće. A ja ti brže-bolje po one kese sa smećem, pa ih gurnem iza zida da ih ne vidi, ne daj Bože da uslika."

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.