maglajinfo.com
vijesti maglaj 1859

Saopćenje za javnost

Mještani naselja Alići: Nećemo dozvoliti da naš problem neko iskoristi u predizborne svrhe

5.03.2016. 15:05 0

Mještani naselja Alići iz Kosove danas su se javnosti obratili saopćenjem u kome navode kako politika želi njihov problem iskoristiti u predizborne svrhe ali da na njihovoj muci niko neće steći nikakve poene. Saopćenje u nastavku prenosimo u cjelosti.

Ovih dana smo svjedočili još jednoj manipulaciji od strane politike, koja više nego očigledno želi naš problem iskoristiti u predizborne svrhe. Čitali smo bilten u izdanju SDP Maglaj, gdje je spomenut i naš problem građana koji su stradali u klizištu. Želimo napomenuti da niko na našoj muci neće steći nikakve poene, niti ćemo dozvoliti da kao glasači na izborima nasjednemo na priče jednih protiv drugih ili slično.

Koliko je ko uradio za nas mi to najbolje znamo i ne trebaju nam advokati da bi nam to rekli. Generalno politika je zakazala i zakazale su sve političke stranke, ali ono što želimo napomenuti u našem saopštenju jeste pokušaj da se naš sugrađanin, doskorašnji vijećnik u OV Maglaj gospodin Enes Sejmenović omalovaži sa svojim činom podnošenja ostavke.

Radi pravilnog tumačenja javnosti, želimo istaći da smo jedinu iskrenu i u kontinuitetu podršku imali od gosp. Sejmenovića, koji je kao čovjek i kao naš predstavnik uložio maksimum truda kako bi naš problem bio prepoznat, a onda i tretiran. Nažalost zajedno nismo uspjeli više zbog tromosti vlasti. Bezbroj sastanaka sa nama u Kosovi i u općini Maglaj, odlasci u Sarajevo, pisanje raznih dopisa, zastupanja na sjednicama OV-a, boravka na blokadi puta, a gdje ste vi?

Dakle ako ističemo pojedinca onda možemo samo govoriti o Sejmenoviću, i neće vam poći za rukom da njegov moralni čin ostavke omalovažite, jer mi to kao ljudi duboko cijenimo. Možda treba Vas gospodo pitati, gdje je vaš moral i savjest?

Još da napomenemo da smo u svim kontaktima sa Sejmenovićem, govorili isključivo o problemu i niti jednog trenutka nije zastupao nikakvu politiku niti je od nas trażio bilo kakvu političku podršku. Ovaj čin smatramo moralnom obavezom jer samo żelimo ispraviti krive navode koji šalju krivu sliku o čovjeku. Svakako ovo je i prilika da se mi niže potpisani građani zahvalimo gosp. Sejmenoviću na svemu što je činio i dalje čini za nas.

Želimo još da poručimo da niti jedna politika ne pokušava na našoj muci glumiti junake, jer takvih junaka nema, navodi se u saopćenju koje potpisuju mještani naselja Alići. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.