Mladi slikari povodom Dana Džamija slikali ispred Fazli-pašine džamije

7.05.2014. 16:12 0

Danas je u organizaciji Medžlisa Islamske Zajednice Maglaj i Aktiva nastavnika Islamske Vjeronuke u saradnji sa OŠ sa područja maglajske opštine i nastavnicima likovne kulture održana likovna kolonija povodom 7. maja, datuma koji se u Bosni i Hercegovini obilježava kao Dan Džamija.

Učesnici likovne kolonije bili su učenici osnovnih škola sa područja maglajske opštine te gosti, učenici OŠ 'Rešad Kadić' iz Tešnja koji su slikali uz pomoć svojih nastavnika.

 

Nakon što su prethodnih godina likovne kolonije održavane ispred Nove Gradske Džamije te ispred Kuršumlije, ove godine likovna kolonija mladih osnovaca održana je ispred simbola Donje Mahale, Fazli-pašine džamije. 

 

Bila je ovo prilika da mladi pokažu svoj talenat i dar za slikanje, ali i prilika da se podsjeti na važnost koju džamija kao vjerski objekat kod Bošnjaka, muslimana ima. 

 

Prisutnim nastavnicima, osnovcima, roditeljima i ostalim gostima riječima dobrodošlice obratio se Šemsudin ef. Čizmić, imam, hatib i muallim ove maglajske ljepotice, kao i glavni imam Medžlisa IZ-e Maglaj h. Izudin ef. M. Kruško. 

 

Naš portal ovim putem želi uputiti iskrene čestitke vjeroučiteljima sa područja maglajske opštine na uspješno organizovanoj još jednoj likovnoj koloniji. 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.