Vlasti apeliraju da se most još ne koristi

Most na rijeci Bosni trebao bi biti završen do sredine decembra

28.11.2015. 00:36 0

U prošlogodišnjoj poplavi potpuno je porušen i most koji je povezivao više naselja na desnoj obali Bosne sa industrijskom zonom i samim gradom. Kroz projekt ''Cesta'' osigurana su sredstva od 840.000 maraka za ponovnu izgradnju mosta. Radovi su trebali biti završeni prošloga mjeseca, ali zbog nedostatka sredstava za izgradnju pristupnih puteva i zaštitne ograde, most će, po svemu sudeći biti otvoren sredinom narednog mjeseca, javila je Federalna TV.

U izgradnju mosta USAID je uložio 470.000 maraka, Fond za pomoć stradalim područjima u Federaciji 280.000, dok su ostatak sredstava osigurali Općina i Agencija za vodno područje rijeke Save. Most je treba biti završen prošloga mjeseca, ali zbog nedostatka sredstava za izgradnju pristupnih saobraćajnica i zaštitne ograde, sve je prolongirano. Sredstva nastoje osigurati od ovdašnjih privrednih subjekata.

Mehmed Mustabašić, načelnik Općine Maglaj kaže: „To je ponovo jedna veća  investiticija između stotinu i 150.000 KM, ali sigurno da je izvodljiva. Mi se nadamo i potrudit ćemo se da most bude urađen po svim standardima."

Iako most nije u cijelosti završen, stanovnici i radnici ga svakodnevno koriste.

„Znači dosta. Dosta. Ne moramo ići okolo s posla, ovako je blizu“, rekao je Aldin Kepić iz Ulišnjaka dok Elvir Hajdić iz Maglaja kaže: „Da, upravo Natronkin zaposlenik. Upravo sada idem u smjenu. I znači puno.“

Vlasti apeliraju na građane da ne koriste most jer nije dovršen ni tehnički ispitan napominjući kako će ubrzo posao biti priveden kraju.

„On bi morao biti pušten negdje do sredine decembra“, rekao je načelnik Mustabašić. 

Izgradnja mosta  jedan je od najvažniji infrastrukturnih projekata nakon poplave u Maglaju, gdje štete premašuju 170 miliona maraka.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.